Republica Moldova a primit un lot de tehnică militară din partea Chinei

  • 29 August 2017 13:05
Republica Moldova a primit un lot de tehnică militară din partea Chinei

Guvernul Republicii Populare Chineze a oferit Armatei Naționale a Republicii Moldova un lot de tehnică și bunuri materiale în valoare de opt milioane de yuani (15 milioane de lei). Tehnică a fost oferită în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la Ministerul Apărării. La eveniment au fost prezenți ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, ambasadorul Zhang Yinghong a spus că Republica Populară Chineză a acordat sprijin logistic Armatei Naționale a Moldovei pe parcursul ultimilor 15 ani, iar acest ajutor contribuie la consolidarea sistemului de apărare și creare a condițiilor de serviciu pentru militarii moldoveni.

Lotul include nouă microbuze cu diferită capacitate de transportare, trei ambulanțe, patru vehicule-frigider, zece generatoare electrice, precum și piese de schimb pentru tehnică. Partea chineză și-a asumat și costurile de transportare a echipamentului până în portul Constanța din România, iar Ministerul Apărării a acoperit cheltuielile de transportare a bunurilor pe itinerarul Constanța – Chișinău.

Donația are loc în baza unui acord inițiat de părți în septembrie 2012 și semnat în octombrie 2016. În total, Armata Națională a beneficiat de asistență logistică din partea guvernului chinez în valoare de 18 milioane de yuani (30 de milioane de lei).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău