Republica Moldova a luat împrumut 150 de milioane de la BEI

  • 25 Iunie 2013 16:56
Republica Moldova a luat împrumut 150 de milioane de la BEI

Banca Europeană de Investiții va oferi Republicii Moldova un împrumut de 150 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor.

Un acord în acest sens a fost semnat marți, 25 iunie, la Luxemburg, de premierul Iurie Leancă și vicepreședintele băncii Wilhelm Molterer.

Potrivit unui comunicat al Guvernului,  mijloacele financiare vor fi direcționate pentru efectuarea lucrărilor de reconstrucție a drumurilor pe coridoarele transeuropene ce trec prin țara noastră, în particular secțiunea de sud-vest a centurii Chișinău, finalizarea legăturii de la Porumbeni la Cimișlia și un drum de ocolire la Comrat.

Wilhelm Molterer a declarat că Banca Europeană de Investiții este gata să susțină Republica Moldova deoarece țara este apreciată ca lider în regiune în promovarea reformelor necesare pentru dezvoltarea mediului de afaceri. 

Republica Moldova colaborează cu Banca Europeană de Investiții de 6 ani, timp în care au fost inițiate 9 proiecte investiționale în valoare totală de 282 milioane de euro, în domenii precum: infrastructura drumurilor, sectorul vitivinicol, renovarea transportului public în orașul Chișinău, aprovizionarea cu apă și canalizare a mai multor orașe din țară, precum și creditarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău