Republica Moldova a fost invitată să participe la reuniunea informală a liderilor Uniunii Europene, care va avea loc la Praga

  • 04 Octombrie 2022 14:50
Republica Moldova a fost invitată să participe la reuniunea informală a liderilor Uniunii Europene, care va avea loc la Praga

Liderii Uniunii Europene și omologii de pe continent se vor întâlni joi și vineri la Praga pentru a discuta răspunsurile la consecințele dramatice ale războiului din Ucraina, a anunțat Charles Michel. Printre statele ale căror lideri au fost invitați să participe la reuniune se numără și Republica Moldova.

În pregătirea reuniunii, președintele Klaus Iohannis a participat, marți, la o videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și un grup de lideri europeni.

„Am convenit să lansăm Comunitatea politică europeană cu scopul de a reuni țările continentului”, a subliniat președintele Consiliului European.

Au fost invitați lideri din 17 țări europene - Marea Britanie, Turcia, cele șase țări din Balcanii de Vest, Elveția, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Ucraina, Georgia, Republica Moldova, Armenia și Azerbaidjan.

„Ambiția este de a reuni liderii pe picior de egalitate și de a stimula dialogul politic și cooperarea pe probleme de interes comun astfel încât împreună să lucrăm pentru a consolida securitatea, stabilitatea și prosperitatea Europei în ansamblu”, a punctat Charles Michel, potrivit Agerpres.
.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
-0,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,66 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău