Republica Moldova a fost autorizată pentru schimburi reciproce de date privind conturile financiare

  • 25 Septembrie 09:24
Republica Moldova a fost autorizată pentru schimburi reciproce de date privind conturile financiare

Serviciul Fiscal de Stat informează că, pe 20 septembrie 2024, Forumul Global al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a adoptat și publicat Raportul privind confidențialitatea și securitatea datelor, astfel Republica Moldova este autorizată pentru schimburi reciproce de date privind conturile financiare.

„Schimbul automat de informații privind conturile financiare este un instrument internațional important pentru reducerea economiei tenebre, contracararea fluxurilor ilegale a capitalului în străinătate, combaterea evaziunii fiscale și o sursă suplimentară pentru colectarea veniturilor la buget”, menționează responsabilii de la Serviciul Fiscal de Stat. 

Potrivit Legii nr. 69/2023, instituțiile financiare raportoare transmit anual informațiile care fac obiectul raportării, până la data de 31 mai a anului calendaristic următor anului la care se referă, în format electronic, prin intermediul Sistemului Informațional al Serviciului Fiscal de Stat.

Reamintim că, urmare a angajamentului Republicii Moldova de a implementa standardul privind schimbul automat de informații privind conturile financiare (AEOI), în perioada 21-23 mai 2024 Republica Moldova a fost supusă unei evaluări din partea Forumului Global al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (FG al OCDE) în parte ce ține de confidențialitatea și securitatea datelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer fragmentat
Umiditate:95 %
Vint:0,51 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău