Republica Moldova a ajuns într-o criză fără precedent, PLDM

  • 15 Februarie 2021 10:56
Republica Moldova a ajuns într-o criză fără precedent, PLDM

Partidul Liberal Democrat, condus de fostul prim-ministru Vlad Filat, face apel la inițierea unui dialog între toate forțele politice pro-europene pentru depășirea crizei politice și pentru relansarea parcursului european al Republicii Moldova. Totodată, PLDM amenință cu proteste dacă la guvernare ajunge majoritatea PSRM-Șor, pe care o numește ”o guvernare de cartel pentru păstrarea intereselor oligarhice ale lui Dodon, Șor și Plahotniuc”.

”Considerăm că o guvernare, din care face parte Șor, nu poate aduce beneficii cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de numele persoanei pe care o înaintează la funcția de prim-ministru. Practicile coalițiilor încropite pentru menținerea intereselor personale sau de grup trebuie curmate. În cazul în care, majoritatea anunțată PSRM-Șor ajunge la guvernare, noi ne rezervăm dreptul la acțiuni de protest”, se arată într-o declarația a Biroului Permanent Central al PLDM.

Totodată, formațiunea extra-parlamentară a făcut un apel către președinta Maia Sandu ”să respecte prevederile constituționale și legale, dând dovadă de responsabilitate în identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru, care să facă față crizelor actuale”. Potrivit PLDM, alegerile anticipate sunt necesare, dar nu cu orice preț, mai ales în lipsa unui guvern funcțional.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău