Republica Moldova a aderat la rețeaua educațională Eurydicee, care contribuie la îmbunătățirea sistemelor educaționale din Europa

  • 23 Februarie 10:36
Republica Moldova a aderat la rețeaua educațională Eurydicee, care contribuie la îmbunătățirea sistemelor educaționale din Europa

Republica Moldova devine parte a Rețelei educaționale Eurydice. Astfel, începând cu anul 2024, rețeua Eurydice se extinde în spațiul noilor țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană: Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Rețeaua contribuie la îmbunătățirea sistemelor educaționale din Europa, prin furnizarea de informații privind diferite aspecte ale politicii și practicii educaționale.

Evenimentul de lansare a rețelei a avut loc joi, 22 februarie, a informat Ministerul Educației și Cercetării.

În cadrul evenimentului  a fost prezentată echipa unității naționale Eurydice Moldova, precum și obiectivele proiectului și perspectivele de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării și Delegația UE pe parcursul gestionării unității naționale Eurydice.

Cu sprijinul unităților naționale, Eurydice oferă descrieri ale sistemelor naționale de educație, studii comparative dedicate unor subiecte specifice, indicatori și statistici. Rapoartele Eurydice arată modul în care țările abordează provocările la toate nivelurile de educație: educația timpurie și îngrijirea copiilor, învățământul primar și secundar, învățământul superior și educația adulților.

Toate statele membre ale UE fac parte din Eurydice, alături de unele țări din afara UE (în total 48 de sisteme naționale). Începând cu anul 2024, rețeaua Eurydice este parte a programului Erasmus+. 

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova va fi responsabil de gestionarea unității naționale Eurydice, în conlucrare strânsă cu MEC și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău