Republica Moldova, lider în topul țărilor Parteneriatului Estic privind Integrarea Europeană

  • 03 Octombrie 2013 18:46
Republica Moldova, lider în topul țărilor Parteneriatului Estic privind Integrarea Europeană

Republica Moldova este lider în topul țărilor Parteneriatului Estic privind Integrarea Europeană, conform unui studiu elaborat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale ”Viitorul”.

Reforma justiției, combaterea corupției la nivel înalt și promovarea ideii de integrare în rândul populației, sunt capitolele la care se înregistrează cele mai mari restanțe, potrivit experților.

Relațiile cu Uniunea Europeană, ajustarea standardelor la nivelul celor europene și managementul integrării europene, sunt cele trei mari capitole în raport cu care s-a realizat evaluarea statelor care fac parte din Parteneriatul Estic. Republica Moldova conduce în fața Ucrainei, Armeniei, Georgiei, Republicii Belarus și Azerbaidjanului la toate cele trei capitole,  susține Leonid Litra, expert la Institutul de Politică Mondială din Kiev.

Printre recomandările transmise autorităților de către expertul în economie Viorel Gârbu, și co-autor al raportului, se numără transparența acțiunilor asumate, o mai mare legătură între alocațiile bugetare și activitățile realizate sau instruirea angajaților.

Studiul Indicele de Integrare Europeană al parteneriatului Estic a fost elaborat de un grup de 50 de experți din țările parteneriatului Estic și ale Uniunii Europene. Pentru prima dată acest indice de comparare a performanțelor între cele șase țări a fost publicat în 2011.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău