Republica Moldova, cel mai iubit copil al Uniunii Europene

  • 28 Februarie 2014 14:08
Republica Moldova, cel mai iubit copil al Uniunii Europene

Parlamentul European a votat joi, 27 februarie, în favoarea anulării vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova.

Republica Moldova trebuie să continue parcursul său european în pofida presiunilor interne și externe, au declarat, vineri, 26 februarie, trei europarlamentari români care au venit la Chișinău pentru a saluta votul Parlamentului European care a decis să anuleze obligativitatea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova care vor să călătorească în spațiul comunitar. 

Republica Moldova a înregistrat evoluții spectaculoase în ultimii patru ani și jumătate și a devenit cel mai iubit copil al Uniunii Europene, a remarcat europarlamentarul Monica Macovei. Ea a menționat că, în consecință, în câteva luni cetățenii moldoveni vor călători fără vize în spațiul european și a îndemnat autoritățile să depună eforturi pentru a semna Acordul de asociere ca să nu ajungă într-o situație similară celei din Ucraina.

Și europarlamentarii Teodor Stolojan și Marian Jean Marinescu au salutat progresele înregistrate de guvernările pro-europene de la Chișinău și au îndemnat autoritățile să continue reformele care vor asigura continuarea parcursului european și obținerea statutului de țară canadidat.

Liderul PLDM Vlad Filat, care a avut o întrevededre cu cei treu europarlamentari, a precizat că progresele înregistrate de Republica Moldova s-au datorat și sprijinului din exterior.

Amintim că la sfârșitul lunii mai urmează să se desfășoare alegeri pentru viitoarea componență a Parlamentului European.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău