Republica Belarus a fost exclusă de la Eurovision 2021

  • 27 Martie 2021 11:12
Republica Belarus a fost exclusă de la Eurovision 2021

Republica Belarus a fost exclusă de la ediția din acest an a concursului Eurovision, programată în luna mai, după ce a eșuat pentru a doua oară în tentativa sa de a propune un cântec care să respecte dimensiunea non-politică a acestei competiții muzicale, informează DPA, preluat de Agerpres.

European Broadcasting Union (EBU), care organizează concursul Eurovision, a precizat vineri că ambele cântece propuse de grupul Galasy ZMesta "au încălcat regulamentele competiției care se asigură că acest concurs nu este manipulat sau discreditat".

Reprezentanții EBU afirmă că televiziunea de stat din Belarus a depășit de acum data limită la care putea să transmită o propunere care să respecte regulamentul concursului și că, din acest motiv, această țară nu va mai putea să participe la ediția din 2021 a competiției muzicale.

Primul cântec propus de trupa Galasy ZMesta, "Ja nauchu tebja" ("Te voi învăța"), a fost respins în urma unor plângeri potrivit cărora versurile sale ironizau protestele în masă organizate împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko, care ocupă această funcție din 1994.

Un nou cântec a fost propus de aceeași trupă după acele critici, însă și cel de-al doilea single a fost respins de reprezentanții EBU.

Ediția din 2021 a concursului Eurovision va avea loc în orașul olandez Rotterdam în perioada 18-22 mai

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău