Reprezentantul USAID: Este important ca R. Moldova să continue reformele pentru îmbunătățirea mediului de afaceri

  • 07 Mai 2018 14:54
Reprezentantul USAID: Este important ca R. Moldova să continue reformele pentru îmbunătățirea mediului de afaceri

Reprezentantul USAID, Brock Bierman a aîndemnat autoritățile de la Chișinău să continue reformele pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și să combată corupția.

Premierul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Brock Bierman, Administrator Adjunct pentru Europa și Eurasia în cadrul Agenției Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și au discutat despre beneficiile proiectelor realizate în R. Moldova cu sprijinul SUA și prioritățile pentru cooperarea dintre cele două state. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Brock Bierman a afirmat că, în cadrul vizitei sale, a discutat cu mai mulți antreprenori care au reușit să dezvolte afaceri de succes și a menționat despre importanța continuării reformelor pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și combaterea corupției. Totodată, oficialul a spus că trebuie continuate eforturile pentru dezvoltarea societății civile și asigurarea obiectivității mass-media.

La reândul său, Pavel Filip a precizat că Executivul cunoaște în profunzime toate problemele cu care se confruntă cetățenii și există toată determinarea pentru continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea supremației legii. „Pentru a obține dezvoltare, trebuie să facem în paralel reforme în toate domeniile, reforme pe care poate nu le sesizează cetățenii, dar care pun bazele dezvoltării de mai departe a țării. Contăm în continuare pe sprijinul SUA în realizarea acestor scopuri”, a spus Pavel Filip.

Anul trecut, volumul asistenței oferite prin intermediul USAID a constituit aproximativ 24 milioane de dolari SUA. Din 1992, SUA a acordat Republicii Moldova sprijin financiar în valoare de aproape 1,4 miliarde de dolari SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău