Reprezentantul special al OSCE pentru reglementare transnistreană va efectua o vizită în R. Moldova

  • 22 Mai 2021 10:05
Reprezentantul special al OSCE pentru reglementare transnistreană va efectua o vizită în R. Moldova

Reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, va vizita Republica Moldova în perioada 23-25 mai. Potrivit OSCE, scopul vizitei este examinarea situației actuale în procesul de reglementare transnistreană și, împreună cu părțile, identificarea pașilor concreți pentru avansarea reglementării, transmite IPN.

La Chișinău, Mayr-Harting va avea întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prim-ministrul interimar, ministru de externe, Aureliu Ciocoi, viceprim-ministra i pentru reintegrare, Olga Cebotari, precum și cu liderii partidelor politice. De asemenea, Mayr-Harting se va întâlni cu ambasadorii rezidenți ai mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2”. La Tiraspol, reprezentantul special se va întâlni cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev.

Pe 25 mai, reprezentantul special Mayr-Harting va susține un briefing de presă, începând cu ora 14.00, la sediul Misiunii OSCE în Moldova la Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău