Reprezentantul Republicii Moldova va evolua în prima semifinală a Eurovision Song Contest 2024

  • 31 Ianuarie 10:09
Reprezentantul Republicii Moldova va evolua în prima semifinală a Eurovision Song Contest 2024

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2024 va urca pe scena la Malmö în a doua parte a primei semifinale din 7 mai. Tragerea la sorți a fost organizată pe 30 ianuarie, transmite IPN.

Alături de Republica Moldova, în prima semifinală vor concura Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia, Lituania, Croația, Irlanda, Slovenia, Islanda, Finlanda, Portugalia, Luxemburg, Australia și Azerbaidjan, precizează Teleradio-Moldova într-un comunicat de presă.

Reprezentanții din Austria, Malta, Elveția, Grecia, Cehia, Albania, Danemarca, Armenia, Israel, Estonia, Georgia, Olanda, Norvegia, Letonia, San Marino și Belgia vor evolua în cea de-a doua semifinală, pe 9 mai.

România nu participă în acest an la competiție.

În cadrul procedurii de tragere la sorți, a fost determinat și numărul semifinalei în care țările din grupul Big Five (care se califică automat în Finală) și Suedia, țara gazdă, vor avea drept de vot. Telespectatorii din Germania, Suedia și Marea Britanie vor vota în prima semifinală, iar Franța, Italia și Spania – în a doua semifinală.

Reprezentantul Moldovei la Eurovision 2024 va fi ales în cadrul Finalei Naționale din 17 februarie. Punctajul va fi oferit în proporție de 50% de către juriu și 50% de către telespectatori. În urma audițiilor live, au fost aleși 11 concurenți.

Finala Eurovision Song Contest 2024 se va desfășura pe 11 mai.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18, cu piesa „Soarele și Luna”. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa „Hey mamma”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău