Reprezentantul OSCE în Ucraina avertizează că părțile implicate în conflictul din Donbas vorbesc tot mai mult despre o soluție militară

  • 18 Martie 2021 11:39
Reprezentantul OSCE în Ucraina avertizează că părțile implicate în conflictul din Donbas vorbesc tot mai mult despre o soluție militară

Reprezentantul special al OSCE în Ucraina, Heidi Grau, a atras atenția că, în ultima perioadă, părțile implicate în conflictul din Donbas lansează tot mai multe mesaje conținând acuzații reciproce privind disponibilitatea de a recurge la o soluție militară pentru a rezolva situația din estul Ucrainei.

"Toate acestea afectează negativ activitățile Grupului trilateral de contact" - a subliniat Grau, după o ședință online a grupului. Aceasta a adăugat că, din noiembrie 2020, a existat o creștere treptată a cazurilor de încălcare a regimului de încerate a focului, ceea ce afectează în mod negativ populația din zona de conflict.

"Toate părțile implicate în conflict ar trebui să se abțină de la orice acțiune și declarații care ar putea fi percepute ca provocatoare sau care ar duce la creșterea tensiunilor" - a mai declarat reprezentanta OSCE. Diplomatul a menționat că rămân în vigoare angajamentul față de regimul de încetare a focului în zona de conflict și măsurile suplimentare pentru consolidarea armistițiului.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău