Reprezentantul OSCE, în R. Moldova pentru a convinge părțile să reia negocierile în formatul 5+2

  • 11 Mai 2016 14:21
Reprezentantul OSCE, în R. Moldova pentru a convinge părțile să reia negocierile în formatul 5+2

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Germaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, este încrezător că negocierile în formatul 5+2 vor fi reluate și că vor fi înregistrate succese în anumite domenii.Oficialul german a avut astăzi o întrevedere cu vicepremierul responsabil pentru reintegrare, Gheorghe…

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Germaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, este încrezător că negocierile în formatul 5+2 vor fi reluate și că vor fi înregistrate succese în anumite domenii.

Oficialul german a avut astăzi o întrevedere cu vicepremierul responsabil pentru reintegrare, Gheorghe Bălan , în cadrul unei vizite la Chișinău și Tiraspol care urmărește să evalueze dacă toți partenerii sunt pregătiți pentru o astfel de întâlnire în luna iunie a.c.

”Am fost încurajat de eforturile întreprinse. Înțeleg că nu am atins linia de finiș, dar lucrăm în această direcție. Nu vom insista asupra negocierilor doar de dragul negocierilor și este nevoie de discuții mai substanțiale și mai constructive”, a declarat Cord Meier-Klodt.

”Suntem într-o fază crucială foarte sensibilă și sunt șanse să avem succese în anumite domenii”,a adăugat oficialul german, chemând părțile să se abțină de la ”acțiuni care pot dăuna procesului în această fază foarte sensibilă”.

Gheorghe Bălan a confirmat disponibilitatea Chișinăului de a participa la negocierile în formatul 5+2 și de a întreprinde măsuri care ar contribui la îmbunătățirea dialogului și îmbunătățirea calității vieții populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

În cadrul vizitei sale, oficialul OSCE va avea o întrevedere la Tiraspol cu așa-zisul ministru de externe al regiunii separatiste, Vitali Ignatiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău