Stoltenberg: Rusia trebuie să renunțe la retorica nucleară. Noi măsuri de consolidare a Flancului Estic

  • 23 Martie 2022 15:35
Stoltenberg: Rusia trebuie să renunțe la retorica nucleară. Noi măsuri de consolidare a Flancului Estic

Liderii statelor membre NATO își vor reafirma joi sprijinul pentru Ucraina în cadrul summitului extraordinar care va avea loc la cartierul general al alianței din Bruxelles, a declarat miercuri secretarul general Jens Stoltenberg. Vor fi luate măsuri de consolidare a Flancului Estic, urmând să fie trimise patru batalioane NATO în România, Bulgaria, Slovacia și Ungaria.

În același timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa liderilor participanți la summitul extraordinar de la Bruxelles.

 

”Aliații sunt uniți în sprijinirea poporului curajos al Ucrainei. (...) Putin trebuie să încheie acest război și să participe la diplomație reală”, a mai spus Stoltenberg, potrivit HotNews.ro.

Intrarea Ucrainei în NATO nu este pe agenda summitului, însă sporirea ajutorului pentru Ucraina va fi discutată la summit, a subliniat șeful alianței.

”Rusia trebuie să înceteze cu retorica nucleară”, a mai spus el făcând apel la ”responsabilitate” și adăugând că orice utilizarea a armelor nucleare va duce la extinderea conflictului dincolo de granițele Ucrainei.

”Rusia trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga un război nuclear și să înceteze cu această amenințare”, a subliniat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău