Reprezentantul FMI la Chișinău | Este esențial ca în perioada preelectorală autoritățile să se abțină de la cheltuielile bugetare neprevăzute

  • 06 August 2018 12:48
Reprezentantul FMI la Chișinău | Este esențial ca în perioada preelectorală autoritățile să se abțină de la cheltuielile bugetare neprevăzute

Reprezentantul Fondului Monetar în R. Moldova, Volodymyr Tulin, a declarat că deși s-au realizat multe, iar autoritățile sunt încrezătoare în ceea ce privește îndeplinirea angajamentelor legate de politicile asumate de către guvernarea de la Chișinău în cadrul programului semnat cu Fondul, totuși nu s-a ajuns încă la punctul în care se poate considera că progresul obținut este ireversibil.

Declarațiile au fost făcute, într-un interviu acordat agenției Infotag. Potrivit lui Volodymyr Tulin, angajamentele de ordin politic sunt vitale pentru implementarea cu succes a programului și mai departe. „Este important ca autoritățile să promoveze în continuare politici prudente și să asigure avansarea reformelor pe parcursul duratei programului. De exemplu, este esențial ca în perioada preelectorală autoritățile să se abțină de la cheltuielile bugetare neprevăzute”, a subliniat reprezentantul Fondului Monetar Internațional.

Volodymir Tulin a mai spus că unele instituții de la Chișinău sunt mai protejate de ingerința factorului politic decât în trecut, inclusiv ca urmare a reformelor realizate în cadrul programului curent. „De exemplu, Banca Națională este acum mai bine apărată de interferențe politice sau oricare alte interferențe decât înainte, ceea ce contribuie la sporirea încrederii”, a adăugat oficialul.

Reprezentantul FMI a mai menționat că programul curent al Fondului pentru R. Moldova prevede reforme de durată, care pot fi realizate doar prin eforturi serioase și care sunt, în esența lor, dificile și se bazează pe angajamente și obiective care nu pot fi deloc ușoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău