Reprezentantul Ambasadei Ruse la Chișinău, chemat la ministerul de Externe

  • 17 August 2016 19:04
Reprezentantul Ambasadei Ruse la Chișinău, chemat la ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe l-a invitat astăzi la discuții pe reprezentantul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, după ce presa a scris că un colaborator al ambasadei, aflat la volanul unui automobil cu numere diplomatice ar fi fost în stare de ebrietate, a fost la un pas de a accidenta câțiva tineri. Incidentul ar fi avut loc în seara zilei de luni, 15 august, în…

Ministerul Afacerilor Externe l-a invitat astăzi la discuții pe reprezentantul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, după ce presa a scris că un colaborator al ambasadei, aflat la volanul unui automobil cu numere diplomatice ar fi fost în stare de ebrietate, a fost la un pas de a accidenta câțiva tineri. Incidentul ar fi avut loc în seara zilei de luni, 15 august, în localitatea Molovata Nouă și a fost filmat de martori oculari.

În urma dicuțiilor, Ministerul de Externe de la Chișinău a reiterat faptul că trebuie respectată Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice și legislației Republicii Moldova în vigoare, fără să precizeze dacă funcționarul rus a încălcat aceste norme sau nu. Pe de altă parte, ambasada rusă la Chișinău a emis un comunicat în care îl absolvă pe angajatul său de orice vină, acuzându-i pe cetățenii moldoveni care l-au filmat în timp ce acesta se odihnea.

Martori oculari susțin că automobilul era condus cu viteză și avea girofarul inclus. Mai mult, din filmulețul postat pe youtube, șoferul s-a arătat deranjat când a văzut că este filmat.

După cum relatează mai multe medii de informare, la volanul mașinii cu numere diplomatice care ar aparține Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, s-ar afla Secretarul misiunii diplomatice, Renat Aderjanov.

Serviciul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare a anunțat că INP s-a autosesizat pe marginea secvențelor video apărute pe internet.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău