Reprezentanții USM au participat la evenimentul educațional Academia Regională de Advocacy în domeniul Învățării și Educației Adulților

  • 21 Decembrie 2022 16:50
Reprezentanții USM au participat la evenimentul educațional Academia Regională de Advocacy în domeniul Învățării și Educației Adulților

În perioada 12-15 decembrie 2022, Șefa Centrului de Resurse pentru Formare Continuă Tatiana Turchină a participat la evenimentul educațional Academia Regională de Advocacy, organizat de DVV International proiectul Regional „Eastern Neighbours”, se arată într-un comunicat al USM.

Obiectivul evenimentului a fost de a aduna reprezentanți ai partenerilor cheie ai DVV International din asociații/alianțe/ONG-uri naționale care promovează ALE (Adult Learning and Education eng. – Învățarea și Educația Adulților ro.).

Training-ul a fost facilitat de cei mai buni experți europeni și internaționali în ALE-Advocacy din cadrul Asociației Europeane pentru Educația Adulților (EAEA) și Consiliului Internațional pentru educația Adulților (ICAE).

Reprezentatnți din șase țări din Europa: Armenia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Republica Moldova și Ucraina s-au întrunit pentru a a-și consolida capacitățile privind elaborarea politicilor în domeniul ALE, pornind de la cele mai bune practici naționale și regionale, precum și la nivel european.

Participanții au discutat și analizat aspecte relavante ale Învățării și Educației Adulților la nivel global și european, în mod special despre importanța conștientizării actorilor cheie din societatea civilă și de la guvernare  cu privire la documentele și procedurile de politică globală și regională, cum ar fi Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, CONFINTEA VII, Agenda Europeană pentru Învățarea Adulților 2021-2030 (NEAAL 2030).

Prin schimbul de experiență a bunelor practici la nivel național și cu suportul experților internaționali, participanții au însușit metode, strategii și instrumente de advocacy, procesul de proiectare a unei campanii de advocacy în domeniul ALE, și au explorat în profunzime pașii procesului de advocacy.

Universitatea de Stat din Moldova se aliniază politicilor internaționale privind Învățarea pe tot parcursul vieții (LLL) prin implicarea activă în promovarea și realizarea diverselor evenimente, manifestări științifice și programe de formare continuă. Totodată USM, prin semnarea Declarației de Angajament de aderare la Platforma ALE, recunoaște Învățarea și Educația Adulților ca fiind o componentă de bază a  Învățării pe tot parcursul vieții  și își exprimă interesul și angajamentul de a participa la lucrările acesteia pentru a consolida dialogul și interacțiunea dintre diferite părți relevante, pentru a face schimb de practici și politici inovative naționale și internaționale, precum și a contribui la dezvoltarea ALE prin îmbunătățirea condițiilor de dezvoltare a resurselor umane din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău