Reprezentanții unor companii de transport, reținuți și suspectați de șantaj „pentru a-și lichida concurenții”

  • 26 Aprilie 2019 11:41
Reprezentanții unor companii de transport, reținuți și suspectați de șantaj „pentru a-și lichida concurenții”

Șapte reprezentanți ai unor companii de transport au fost reținuți de către oamenii legii. Aceștia sunt suspectați că „pentru a-și lichida concurenții”, au organizat o serie de șantajări, distrugeri și deteriorări intenționate a bunurilor ce aparțineau firmelor concurente.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale, se menționează că organizatorii grupului sunt doi locuitori ai capitalei, de 38 și 33 de ani, administratori ai unor firme specializate în transportul de călători. Ținta acestora erau administratorii firmelor concurente. Suspecții reținuți acționau prin șantaj, incendierea și atacarea autocarelor ce aparțineau concurenților, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, Federației Ruse și Cehiei. Totodată, suspecții atentau la viața și sănătatea acestora, îi atacau pe teritoriul gărilor auto.

La 25 aprilie oamenii legii au descins la domiciliile, oficiile și în mijloacele de transport ale persoanelor bănuite.

Solicitat de IPN, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Corneliu Bratunov, spune că potrivit Codului Penal, suspecții care vor fi găsiți vinovați de distrugerea și deteriorarea intenționată a bunurilor riscă închisoare de până la șase ani. Pentru șantaj aceștia riscă de la șapte zece ani de închisoare, iar pentru huliganism – până la cinci ani de detenție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău