Reprezentanții Tiraspolului au anunțat că vor majora tarifele la energie și apă

  • 07 Martie 2018 10:17
Reprezentanții Tiraspolului au anunțat că vor majora tarifele la energie și apă

Tarifele la apă și energie vor fi majorate pentru a acoperi costurile de producere și cheltuielile întreprinderilor din stânga Nistrului, a anunțat șeful așa-numitului executiv de la Tiraspol, Alexandr Martînov.

Potrivit infotag.md, Martînov a verificat situația la mai multe întreprinderi de aprovizionare cu apă, căldură și energie electrică și a declarat că starea acestora este una deplorabilă, rețelele sunt foarte uzate, iar peste 3 ani aceste companii nu ar mai putea să activeze.

În același timp, reprezentantul administrației ilegale de la Tiraspol a afirmat că situația este atât de gravă din cauza că nu au fost compensate facilitățile pentru plata facturilor la apă și energie, iar instituțiile care sunt finanțate din bugetul regimului din regiune au datorii foarte mari pentru din cauza că nu au plătit pentru aceste servicii.

„Tarifele trebuie să fie justificate din punct de vedere economic și să acopere costurile, pentru ca întreprinderile să se dezvolte, să poată efectua reparații capitale și să înlocuiască echipamentele și rețelele necesare”, a declarat Martînov.

Menționăm că tarifele la energie în regiunea transnistreană sunt cu mult mai mici decât pe malul drept al Nistrului. Astfel, reprezentanții Tiraspolului utilizează gazul natural livrat R. Moldova de către Rusia fără să plătească pentru acesta, datoria formată până în prezent fiind de peste 6 miliarde de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău