Reprezentanții structurilor de securitate au discutat despre combaterea criminalității transnaționale în cadrul hub-ului UE

  • 07 Septembrie 2022 12:56
Reprezentanții structurilor de securitate au discutat despre combaterea criminalității transnaționale în cadrul hub-ului UE Foto: MAI

Reprezentanții structurilor de securitate din Moldova și Uniunea Europeană au discutat astăzi la Chișinău despre prevenirea și combaterea criminalității transnaționale. Experții s-au întrunit la cea de-a doua reuniune a Hub-ului UE pentru securitate internă și managementul frontierelor Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

La deschiderea evenimentului, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a declarat că securitatea Europei este strâns legată de capacitatea de rezistență a țării noastre, întrucât în țara vecină este război. „Datorită activității hub-ului UE, crește gradul de siguranță și control asupra criminalității. Suntem mult mai rezistenți în activitățile operative, putem avea intervenții rapide, acces la programele și resursele externe. Nu se cunoaște cum va evolua nivelul terorismului, al crimei organizate și dacă se va destabiliza situația politică și socială, de aceea este necesar să consolidăm capacitățile noastre și să fim pregătiți. Astăzi vom discuta despre prevenirea criminalității transnaționale, urmează să definim principalele acțiuni comune pentru a combate acest fenomen”, a spus Ana Revenco, scrie sursa citată.

Prezent la reuniune, șeful Delegației UE la Chișinău, ambasadorul Jānis Mažeiks a specificat că, în contextul agresiunii Rusiei față de Ucraina, securitatea din regiune a devenit un subiect extrem de important. „Apreciem efortul autorităților și poporului Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților. Țara a lucrat în echipă alături de statele UE. Securitatea reprezintă o prioritate și este necesar să cooperăm pe acest domeniu. Suntem siguri că reuniunea de astăzi va fi una productivă. Vom stabili necesitățile și vom trasa acțiunile ce urmează a fi întreprinse pe parcursul anului. Doar prin unitate putem asigura securitatea spațiului european”, a afirmat Jānis Mažeiks.

La prima reuniune a Hub-ului UE pentru securitate internă și managementul frontierelor Republicii Moldova, desfășurată pe 12 iulie, la Praga (Cehia), experți naționali și internaționali au discutat despre traficul ilegal al armelor de foc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău