Reprezentanții partidelor politice proeuropene și unioniste au depus flori la cimitirele eroilor din R.Moldova

  • 09 Mai 2021 14:17
Reprezentanții partidelor politice proeuropene și unioniste au depus flori la cimitirele eroilor din R.Moldova

Reprezentanții partidelor politice proeuropene și unioniste au depus flori la cimitirele eroilor din Republica Moldova, în ziua de 9 mai, pentru a comemora milioanele de victime ale războaielor care au marcat omenirea în secolul trecut.

Deputații Platformei DA și membrii formațiunii din Consiliul Municipal Chișinău au depus  flori la Cimitirul Eroilor din Chișinău, pentru a comemora jertfa ostașilor de diverse etnii, înhumați acolo după cele două războaie mondiale. „Sacrificiul lor în numele păcii nu poate fi uitat, a scris liderul Platformei DA Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook. Războiul nu iartă pe nimeni și astăzi, de Ziua Europei, Platforma DA îndeamnă cetățenii să lase discordiile în urmă și să se alinieze unor precepte de mare valoare umană precum pacea și unitatea, urmând un vis comun, cel al apropierii continue de Uniunea Europeană”.

Reprezentanții Partidului Unității Naționale au depus flori la Lagărul de prizonieri nr. 33 Bălți. „Locul unei uitări organizate. La 300 m de drumul dinspre Chișinău spre gara auto Bălți se află 67 de gropi comune ale circa trei mii de prizonieri din cel de-al Doilea Război Mondial. Aceștia au decedat în condițiile inumane de detenție ale Lagărului nr. 33, în care s-au aflat militari români, germani, unguri, italieni, evrei, ucraineni, etc.”, a scris deputatul PUN Octavian Țâcu pe pagina sa de Facebook. Totodată, istoricul a denunțat „triumfalismul și bravada neosovietică în Ziua de 9 mai este o lipsă de respect față de memoria istorică a tuturor victimelor regimurilor nazist și sovietic, care în egală măsură poartă responsabilitate pentru declanșarea războiului mondial”.

Reprezentantul Mișcării Politice UNIREA, Valeriu Munteanu, a depus flori la Cimitirul eroilor români de la Micleușeni. „Glorie ostașilor români căzuți pentru dezrobirea Basarabiei de sub jugul rusesc. Dumnezeu să-i odihnească în pace”, a scris politicianul pe contul său de Facebook.

Liderul PL Dorin Chirtoacă a vizitat pe parcursul săptămânii trecute mai multe monumente din perioada României Mari și cimitire ale ostașilor români, renovate recent. „Ne vom salva doar revenind la românism și realizând reîntregirea neamului românesc, susține Dorin Chirtoacă. România este speranța, este sursa de salvare și supraviețuire a RM, continuu din 1989 - încoace: cetățenii, burse, energie electrică, gazoduct, ajutoare umanitare, echipamente și vaccin anti-covid, mijloace financiare etc. Fără România, RM ar fi intrat în colaps, chiar și în ultimele 12 luni”, a scris el pe o rețea de socializare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău