Reprezentanții Autorității Electorale Permanente a României, în vizită la CEC

  • 27 Iunie 2022 08:49
Reprezentanții Autorității Electorale Permanente a României, în vizită la CEC

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, l-a primit în vizită pe președintele Autorității Electorale Permanente a României, Constantin-Florin Mitulețu Buic. Delegația din România se află, în perioada 24-27 iunie 2022, într-o vizită oficială la Chișinău, informează CEC într-un comunicat.

În cadrul întrevederii de astăzi, conducerea CEC a evidențiat „importanța acestei vizite care întărește relațiile de colaborare stabilite și dezvoltate de-a lungul anilor, având drept fundamente legăturile dintre țările noastre și, în mod special, instituțiile electorale pe care le reprezentăm”.

Angelica Caraman a mulțumit pentru susținerea oferită de autoritățile de la București a parcursului european al Republicii Moldova și pentru suportul în realizarea politicilor de dezvoltare a proceselor democratice în țara noastră.

Pe agenda discuțiilor oficialilor au figurat subiecte de actualitate în domeniul electoral, printre care reforma electorală inițiată de CEC, digitalizarea proceselor electorale și implementarea tehnologiilor informaționale în alegeri, controlul finanțării politice și asigurarea dreptului de vot al cetățenilor din afara țării.

„Alte teme ce urmează a fi abordate în cadrul vizitei delegației de la AEP vizează domeniul comunicării electorale, asigurarea transparenței instituționale și promovarea imaginii organismelor de management electoral atât în timpul alegerilor, cât și în perioada dintre scrutine. Părțile au exprimat angajamentul puternic și interesul comun pentru continuarea dezvoltării și consolidării cooperării bilaterale între instituțiile noastre”, se mai arată în comunicat. 

Vizita de studiu a fost organizată în baza Acordului de colaborare în domeniul electoral încheiat între Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova și Autoritatea Electorală Permanentă a României la data de 11 noiembrie 2019 și contribuie la aprofundarea cooperării interinstituționale prin realizarea unui schimb experiență în materie electorală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău