Reprezentanții a două țări au refuzat invitația lui Vladimir Putin de a participa la parada militară de la Moscova. În mai multe orașe din Rusia, evenimentul nu va fi marcat

  • 19 Iunie 2020 14:00
Reprezentanții a două țări au refuzat invitația lui Vladimir Putin de a participa la parada militară de la Moscova. În mai multe orașe din Rusia, evenimentul nu va fi marcat

Premierul nipon, Shinzo Abe, nu va asista, pe 24 iunie, la parada militară de la Moscova, organizată în Piața Roșie cu ocazia împlinirii celor 75 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial împotriva Germaniei fasciste", anunță Hideki Uyama, ambasador cu misiuni speciale pentru formatul de cooperare GUAM + Japonia, consilier al Biroului pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei.

"Având în vedere situația generată de pandemia de coronavirus în țara noastră și în străinătate, premierul Abe nu va fi prezent la această ceremonie", a precizat diplomatul nipon Uyama, citat de Agenția de presă TASS.
Potrivit acestuia, în momentul de față, nu există informații potrivit cărora vreunul dintre diplomații japonezi de la Ambasada Japoniei de la Moscova ar fi primit o invitație la acest eveniment.
Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliiev, i-a transmis recent omologului său rus, Vladimir Putin, un mesaj, prin care l-a anunțat că nu va putea participa la parada militară din 24 iunie, din cauza regimului de carantină din țară.

Militarii din Republica Bașkiria nu vor mai participa la parada militară din 24 iunie, de la Ufa, capitala republicii, care a fost reprogramată din 9 mai de către ministrul apărării din Rusia, Serghei Șoigu. Parada din 24 iunie, de la Ufa a fost anulată, din cauza situației epidemiologice complicate din această regiune a Rusiei, relatează Agenția de presă RIA NOVOSTI. Anunțul a fost făcut chiar de liderul republicii. Amintim că Republica Bașkiria este republică autonomă rusă, situată în zona de sud a Munților Ural. Președintele republicii autonome a explicat că parada va fi din nou reprogramată în regiune, cel mai probabil pentru toamna acestui an.

De asemenea, nu se va mai organiza parada militară, fiind anulată din aceleași motive, în următoarele orașe din Rusia: Perm, Belgorod, Kursk, Saransk, Iakutsk, Penza, Iaroslav, Vologda, Celeabinsk, Pskov, Orel, Petropavlovsk-Kamceatsk, Nijni Taghil și Simferopol.

Menționăm că președintele Igor Dodon va pleca la 23 iunie în Rusia pentru a participa la parada militară din Piața Roșie. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău