Reprezentanți din șase țări vor participa la o conferință internațională despre lectură

  • 28 Septembrie 2021 15:23
Reprezentanți din șase țări vor participa la o conferință internațională despre lectură

Reprezentanți din Germania, Lituania, Polonia, România, Ucraina și Republica Moldova vor participa la cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale „Lectura ca bază pentru cultură, cunoaștere și dezvoltare”, organizată în cadrul Programul Național LecturaCentral, care va avea loc pe 30 septembrie la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este de a orienta și mobiliza eforturile bibliotecilor, instituțiilor educaționale, organizațiilor de creație, comunităților și factorilor de resort privind dezvoltarea lecturii, competențelor de cultura lecturii/informației ca fundament pentru cunoaștere ascendentă. La primele două ediții, conferința a avut participanți din SUA, Lituania, Cehia, România, Ucraina, notează sursa citată.

Lucrările, care reflectă în mod pregnant experiențe inedite, activități de impact în scopul promovării lecturii și a dezvoltării culturii lecturii, urmează a fi înserate în cel de-al treilea volum al lucrării „Lectura și scările”, culegere de articole care este editată anual. Primul volum a apărut cu sprijinul Ministerului Culturii în cadrul Programului de Editare a Cărții Naționale.

Conferința se va desfășura în regim online.

Programul Național LecturaCentral (PNLC) se desfășoară anual și este susținut de Ministerul Culturii în cadrul Programului Proiecte Culturale. Scopul PNLC este optimizarea interesului față de carte, dezvoltarea culturii lecturii cetățenilor și sporirea interesului față de fenomenul lecturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău