Reprezentanți ai societății civile cer reinițierea proiectului „Arena Chișinău”

  • 18 Aprilie 2018 11:33
Reprezentanți ai societății civile cer reinițierea proiectului „Arena Chișinău”

Mai multe organizații neguvernamentale condamnă modul netransparent în care a fost inițiat și promovat proiectul „Arena Chișinău” și cer reinițierea proiectului în strictă conformitate cu norma legală, cu maximă transparență și incluziune a tuturor părților interesate.

Apelul este adresat Guvernului, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Justiției, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, precum și Delegației UE în R. Moldova, Fondului Monetar Internațional, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Băncii Europene de Investiții. 
 
„Dat fiind impactul deciziei asupra bugetului public și asupra patrimoniului statului, nu există nicio justificare a urgenței cu care a acționat atât Parlamentul, cât și Guvernul, care au aprobat proiecte de legi și hotărâri, în condiții de minimă transparență, fără consultări și cu grave încălcări de procedură, după cum urmează: 15 martie 2018 – fără un anunț prealabil este înregistrat proiectul de lege pentru schimbarea destinației terenului de 70 de hectare din preajma municipiului Chișinău. 23 martie 2018 – fără a consulta societatea civilă și alte părți interesate, proiectul este prezentat de speakerul Andrian Candu și votat de majoritatea parlamentară. 13 aprilie 2018 – fără ca proiectul să apară pe agenda preliminară a ședinței Guvernului, fără consultări publice, consultări interministeriale, inclusiv inițierea și aprobarea acesteia în cadrul Consiliului Național pentru Parteneriate Public Private, în ședința Guvernului este aprobată cu grave încălcări de procedură”, se arată în solictarea organizațiilor. 
 
Menționăm că cererea fost semnată de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă, Centrul de Investigații Jurnalistice, Centrul pentru Jurnalism Independent din Chișinău, CPR Moldova, Institutul de Politici Publice, Transparency International Moldova și Watchdog.MD. 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău