Reprezentant al Primăriei Chișinău, despre poduri: Experții spun că nu reprezintă un pericol, dar recomandă o intervenție urgentă

  • 04 Martie 2019 15:47
Reprezentant al Primăriei Chișinău, despre poduri: Experții spun că nu reprezintă un pericol, dar recomandă o intervenție urgentă Diez

Expertiza tehnică a podului de pe str. Mihai Viteazul din capitală și a celui din preajma Circului a fost finalizată, iar Direcția  Transport a primăriei capitalei a lansat licitația pentru selectarea instituției de proiectări care va elabora proiectul de reabilitare a celor două poduri.

Experții susțin că acestea nu prezintă pericol, dar recomandă o intervenție urgentă la podurile respective, transmite MOLDPRES.

„Experții au recomandat în primul rând intervenția la podul din str. Mihai Viteazul. În perioada următoare vom recepționa expertiza pentru podul din str. Ismail. Tot în acest an, intenționăm să intervenim cu reparații curente la toate podurile, acolo unde este strict necesară intervenția în vederea securizării zonelor pietonale sau a rosturilor de dilatare”, a declarat astăzi Vitalie Butucel, șef al Direcției generale transport public și căi de comunicație a primăriei Chișinău.

Potrivit lui Butucel, experții susțin că podurile respective nu prezintă pericol, dar este recomandată o intervenție în regim de urgență la ele, în aproximativ unu – doi ani, în funcție de posibilitățile financiare ale municipalității.

Primarul general interimar al capitalei Ruslan Codreanu a declarat că lucrările de amenajare a trotuarelor și reparație a carosabilului vor fi efectuate imediat ce condițiile meteo vor permite. „Trebuie să facem diferența între lucrări de consolidare și proiectare a podurilor care vor fi de zeci de milioane de lei și lucrări de amenajare a trotuarelor și de reparație a carosabilului pe podurile respective, ce le vom face imediat ce ne va permite vremea”, a precizat Codreanu.

Podul din str. Mihai Viteazul și cel din preajma Circului din capitală sunt exploatate de peste 40 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău