Reprezentant al OSCE, despre întâlnirea lui Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski

  • 30 Iulie 2020 08:08
Reprezentant al OSCE, despre întâlnirea lui Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, din partea Albaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting a salutat întâlnirea Condrița dintre președintele Igor Dodon și liderul nerecunosctu de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, transmite IPN.

„Este încurajator faptul că această întâlnire a avut loc și că părțile s-au concentrat pe chestiuni deosebit de importante pentru bunăstarea oamenilor care trăiesc pe ambele maluri ale râului, cum ar fi libertatea de mișcare, integrarea rețelelor de telecomunicații, îmbunătățirea serviciilor bancare interne și crearea unei noi linii de troleibuz între Bender, Varnița și raionul Severnîi”, a declarat Reprezentantul Special la Viena. „Sper că această întâlnire va deschide calea pentru un dialog constructiv și prospectiv între părți și va duce la rezultate concrete și soluții reciproc acceptabile în lunile următoare”, a adăugat el.

„Sunt sigur că toate eforturile care vizează îmbunătățirea vieții oamenilor de pe ambele maluri pot conta pe sprijinul deplin al comunității internaționale, în special, al mediatorilor și observatorilor care participă la negocierile în formatul „5+2”. La rândul lor, Președinția albaneză a OSCE, precum și Misiunea OSCE în Moldova, aflată sub conducerea lui Claus Neukirch, vor rămâne, de asemenea, pe deplin implicate”, a concluzionat Mayr-Harting.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău