Reprezentant al Guvernului de la București: România a livrat R.Moldova echipamente medicale, a căror calitate poate fi probată prin certificatele de conformitate

  • 06 Iunie 2020 10:10
Reprezentant al Guvernului de la București: România a livrat R.Moldova echipamente medicale, a căror calitate poate fi probată prin certificatele de conformitate

Secretarul general al Guvernului României, Antonel Tănase, dezminte declarațiile vicepreședintelui Comisiei de sănătate a Camerei Deputaților din Parlamentul României, Emanuel Ungureanu (USR), precum că măștile și echipamentele donate de către România Republicii Moldova ar fi fost de proastă calitate. În cadrul emisiunii „Punctul de AZi” de la TVR MOLDOVA, Antonel Tănase a menționat că declarațiile lui Emanuel Ungureanu sunt unele politice, iar România a livrat R. Moldova echipamente medicale, a căror calitate poate fi probată prin certificatele de conformitate.

„Noi avem documente că acele produse au fost de calitate și, în general, nu numai faptul că avem o relație specială cu R. Moldova, dar pe dimensiunea relațiilor externe, România până în prezent și-a respectat blazonul, unul care este nobil și un blazon ce ne face cinste. Declarația lui Emanuel Ungureanu este o declarație politică, ea nu are suport în realitate și face parte dintr-o campanie internă, se apropie și campania electorală, urmează două runde de alegeri: în septembrie – alegeri locale, în decembrie – parlamentare și Emanuel Ungureanu este un personaj pitoresc care face declarații spumoase, acoperite de imunitatea parlamentară”, a spus Antonel Tănase.

Oficialul a afirmat că România a oferit Republicii Moldova un pachet consistent de sprijin pentru combaterea COVID-19, prin organizarea unei misiuni medicale, donarea de echipamente medicale, medicamente și dispozitive medicale, care s-au încadrat în parametri de calitate, conform certificatelor puse la dispoziție.

„Echipa medicală și-a început activitatea în 30 aprilie și a avut o misiune de 15 zile în spitalele din R. Moldova, care au tratat pacienți infectați cu COVID-19. De asemenea ajutorul umanitar a fost semnificativ 3,5 milioane de euro și au constat în 500 de mii de măști, 25 de mii de combinezoane, 200 de mii de mănuși și 5 mii de viziere, medicamente și dispozitive medicale, ce au fost livrate R. Moldova în 3 mai 2020 și ulterior distribuite mai multor unități medicale din toate regiunile R. Moldova”, a spus el.

Secretarul general al Guvernului României susține că și România, și R. Moldova, dar și alte țări din fostul bloc sovietic au fost supuse unui asalt al fake-news-urilor alimentate de Rusia.

„Și România, și R. Moldova, dar și alte țări din fostul bloc sovietic au fost supuse unui asalt al fake-news-urilor alimentate de fratele mare de la Răsărit, care ne-a îmbrățișat până ne-a sugrumat pe toți acum câțiva ani. Noi am avut un fel de cordon sanitar în zona știrilor prin care am încurajat populația să își dezvolte spiritul critic, să vadă surse și, în general, să se informeze din surse oficiale, au puse la dispoziție toate informațiile încât să fim echidistanți, nu a fost vreo limitare a libertății presei. Am avut și atacuri la adresa Guvernului, măsuruilor luate, la modul cum s-au făcut achizițiile publice, s-au făcut declarații cu privire la anchete, la faptul că o să plătească toți care au greșit și în final avem un rezultat cu care noi toți ne mândrim”, a menționat oficialul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău