Reprezentant al Cabinetului de miniștri de la București, despre ședința comună a guvernelor României și R. Moldova (video)

  • 10 Februarie 2022 15:18
Reprezentant al Cabinetului de miniștri de la București, despre ședința comună a guvernelor României și R. Moldova (video)

Guvernele României și Republicii Moldova vor avea, vineri, prima ședință comună la Chișinău, urmând ca premierul Nicolae Ciucă să aibă convorbiri și cu președintele Maia Sandu și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului de la București, Dan Cărbunaru, transmite Agerpres. 

"Mâine, Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova vor ține prima ședință comună la Chișinău. În acest sens, urmează ca premierul Nicolae-Ionel Ciucă, însoțit de o serie de miniștri din Guvern, să se deplaseze la Chișinău unde vor avea loc convorbiri cu doamna președinte Maia Sandu, cu doamna prim-ministru Natalia Gavrilița și cu domnul Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, aceste întâlniri înscriindu-se în reperele colaborării dintre România și Republica Moldova, repere bazate Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova", a declarat Cărbunaru, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

El a precizat că, în ședința de joi, Cabinetul Ciucă a adoptat o serie de decizii premergătoare ședinței comune a celor două Guverne, având în vedere că vor fi semnate o serie de documente bilaterale în domenii precum energie, securitate energetică, comunicații, cercetare și digitalizare, educație, infrastructură.

"Toate aceste lucruri constituie o concretizare a colaborării aprofundate și a obiectivelor comune ale celor două Guverne", a afirmat Dan Cărbunaru. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău