Rep.Moldova va primi un grant de 5,4 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni

  • 30 Mai 17:38
Rep.Moldova va primi un grant de 5,4 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni

Țara noastră va primi un grant de 5,4 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul gestionării deșeurilor solide. Parlamentul a ratificat un grant oferit țării noastre de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

„4,04 milioane de euro vor fi redirecționate pentru construcția facilităților pentru gestionarea deșeurilor – depozit de deșeuri și stație de compostare în orașul Dondușeni; stație de transfer în orașele Edineț și Briceni. Restul sumei va fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente și bunuri pentru facilitarea de tratare și eliminare a deșeurilor din Dondușeni, echipamente și bunuri pentru stațiile de transfer din Edineț și Briceni”, a adăugat ministrul Mediul, Sergiu Lazarencu.

Grantul de 5,4 milioane de euro va fi direcționat pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”. De asemenea, la începutul anului, a mai fost încheiat un Acord de împrumut cu BERD, care presupune acordarea unui credit de 25 de milioane de euro. Termenul de valabilitate a împrumutului este de până la 15 ani, cu o perioadă de grație de patru ani.

Proiectul „Deșeuri solide în Republica Moldova” va fi implementat până în anul 2027 și presupune construcția infrastructurii de management a deșeurilor solide, procurarea echipamentelor și utilajelor pentru transport, sortare, reciclare și compostare, precum și sistarea activității gunoiștilor neautorizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Mon
24
Tue
21
Wed
22
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău