Rep.Moldova, reprezentată la conferința ,,Frontier Markets Fixed Income” de la Londra

  • 07 Iunie 19:46
Rep.Moldova, reprezentată la conferința ,,Frontier Markets Fixed Income” de la Londra

Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a participat joi, 6 iunie 2024, împreună cu Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, și secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Ion Gumene, la Conferința  ,,Frontier Markets Fixed Income”, dedicată țărilor emergente, care a avut loc la Londra, Marea Britanie, transmite Ministerul Finanțelor.

Conferința a reunit profesioniști din domeniul financiar și specialiști de top, investitori, lideri din sectorul corporativ și companiile de rating de țară pentru a explora tendințele pieței din perspectiva oportunităților și a provocărilor de pe piețele emergente.

În cadrul evenimentului, a avut loc o sesiune dedicată Republicii Moldova, în cadrul căreia delegația moldavă a prezentat principalele evoluții macroeconomice, situația bugetar-fiscală, politica monetară, evoluția sectorului bancar, agenda națională de reforme și proiectele de infrastructură strategice pentru care urmează a fi identificate sursele de investiții. În cadrul întâlnirilor bilaterale, reprezentanții Republicii Moldova au discutat cu peste 15 fonduri și companii de investiții despre perspectivele de dezvoltare a pieței interne de capital și opțiunile de acces la piața internațională de capital.

Totodată, delegația moldovenească a anunțat în cadrul conferinței intenția de a emite un eurobond pentru a finanța proiecte de infrastructură care să conecteze Republica Moldova și Ucraina, prin România, cu Uniunea Europeană, pe cale terestră și feroviară.

Evenimentul a oferit participanților informații actuale asupra tendințelor în țările emergente, strategiilor de investiție și de gestionare a riscurilor în aceste piețe dinamice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău