Replici aprinse la Curtea Constituțională | Digore: 65 de volume de vorbe goale / Tauber: Vreau să vă asigur, că echipa noastră, în frunte cu Ilan Șor, a găsit mai multe modalități ca să existăm ca forță politică

  • 19 Iunie 2023 11:23
Replici aprinse la Curtea Constituțională | Digore: 65 de volume de vorbe goale / Tauber: Vreau să vă asigur, că echipa noastră, în frunte cu Ilan Șor, a găsit mai multe modalități ca să existăm ca forță politică

Curtea Constituțională urmează să pronunțe la ora 13 decizia în dosarul privind constituționalitatea Partidului Șor. După ce săptămâna trecută și-au prezentat pledoariile, astăzi, 19 iunie, avocații Guvernului și ai Partidului Șor și-au expus replicile în cadrul ședinței Curții Constituționale, transmite Radio Chișinău.

În replica sa, reprezentantul Guvernului, Eduard Digore, a declarat că avocații Partidului Șor au folosit această platforma de jurisdicție constituțională ca pe una politică:

„Ați vorbit și ați fluturat, scuzați-mi termenul, cu pericolul prezentării a 65 de volume de probe, care, într-un final, au rămas 65 de volume de vorbe goale. Vreți ca magistrații Curții să le pună la baza hotărârii sale finale? Ne întrebăm de ce oare ați uitat să vorbiți despre stat de drept, principii democratice, suveranitate și independență și cum voi le respectați. Nu ați scos nici un cuvânt despre instigare la ură și dezordine în masă. A pomenit cineva dintre reprezentanții partidului despre demnitatea umană. Nu știu dacă are o rană la limbă și cum de nu s-a poticnit. Demnitatea umană nu o cumperi cu 400 de lei prin plata cetățeanului să vină în Piață. Ați avut șansa unică să participați la activ la judecarea acestei cauze cu probe și argumente, însă această platforma de jurisdicție constituțională ați folosit-o doar ca pe una politică. Politică între ghilimele, întrucât activitatea acestui partid nu are nimic comun cu activitatea și scopurile unei activități veritabile politice”, a declarat Digore.

În replică, deputata Partidului Șor, Marina Tauber, în privința căreia este aplicată măsura preventivă de arest la domiciliu, dar prezentă în sală, a spus că declarațiile reprezentatului Guvernului arată doar neprofesionalism și manipulare, că nu au fost bazate pe nuanțe juridice și nu au tangență cu sesizarea:

„Ratingurile noastre de speranță în Partidul Politic Șor în fiecare zi cresc. Nimeni nu va putea să ne închidă gura și nimeni nu va putea să șteargă Partidul Politic Șor sau aspirațiile noastre. Noi vom executa deciziile care vor fi luate, le fel cum am executat alte decizii ale altor instanțe, deși nu am fost de acord și nu suntem de acord…le vom contesta și le vom ataca pe cale juridică…Vreau să vă asigur, stimați cetățeni, membri de partid, că echipa noastră, în frunte cu Ilan Șor, a găsit mai multe modalități ca să existăm ca forță politică”, a spus Tauber.

Amintim că Partidul Șor este acuzat că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența R. Moldova, fiind finanțat din exterior și sprijinit de către serviciile secrete ruse. În baza celor prezentate de către ambele părți, Curtea Constituțională urmează să se pronunțe în privința legalității acestui partid.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău