Replica lui Igor Munteanu pentru Ion Chicu după declarațiile referitor la contestarea asumării de răspundere la Curtea Constituțională

  • 13 Iulie 17:00
Replica lui Igor Munteanu pentru Ion Chicu după declarațiile referitor la contestarea asumării de răspundere la Curtea Constituțională

Premierul Ion Chicu a comentar sesizarea făcută de reprezentantul Platformei DA, Igor Munteanu, la Curtea Constituționale pe faptul angajării de răspundere pe rectificarea recentă a bugetului, caracterizând-o ca o „acțiune politică ce ar lovi în interesele cetățenilor”. 

În replică, Igor Munteanu susține că, înainte ca un premier să vadă paiul din ochiul deputaților ar fi bine să-și vadă bârna din ochii proprii. El a afirmat că Ion Chicu a demonstrat că nu se conduce de interesul public, ci de interesele politice „ale unui cetățean cu numele Igor Dodon, obsedat să câștige un al 2-lea mandat cu prețul sănătății populației și a unor grave derapaje democratice.

„Cât face numai sechestrarea unui deputat la indicațiile liderului PSRM, ori participarea la anularea rezultatelor alegerilor municipale din 2018, toate având costuri enorme sociale și economice pentru cetățenii RM. Situația proastă din economie și sănătatea publică stau ca niște pietre mari de moară de gâtul acestor doi. Aș aminti cu acest prilej cetățeanului Ion Chicu că, potrivit prevederilor Constituției, Parlamentul este autoritatea legislativă supremă în RM, iar Guvernul este răspunzător politic în fața legislativului. Sesizarea făcută de mine în adresa Curții Constituționale este pentru a clarifica sub aspect legal raportul instituțional între Parlament și Guvern în sensul în care există suficiente pârghii constituționale pentru ca puterea executivă (guvernul) să nu abuzeze în relația sa cu cea legislativă (parlamentul) prin depășirea unor limite constituționale. Nimic mai mult, d-le cetățean Chicu, de ce manipulați opinia publică cu minciuni care reflectă o retorică deșucheată, scoasă din jobenul propagandiștilor de campanie electorală? De fapt, știm de ce - însă adevărul vă doare și vă acuză”, a declarat Igor Munteanu. 

Premierul Ion Chicu a declarat, astăzi, Igor Munteanu, își urmărește doar interesele sale politice în detrimentul intereselor și nevoilor cetățenilor prin contestarea la Curtea Constituțională a legilor asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea. 

Vom vedea care vor fi evoluțiile, dar sper că aceste proiecte care sunt necesare cetățenilor și economiei vor fi implementate, iar interesele politice ale unor cetățeni vor rămâne doar la nivel de interese și nu vor afecta ceea ce așteaptă cetățenii în primul rând”, a spus premierul.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,1 m/s
Sat
20
Sun
23
Mon
23
Tue
24
Wed
27

Curs oficial BNM 14 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7864 0.2247
USD 16.7051 0.0937
RON 4.0919 0.0471
UAH 0.6112 0.0078
RUB 0.2276 0.0005
Arhivă Radio Chișinău