Replica Promo-LEX pentru PDM: Insinuări total deplasate la adresa observatorilor care monitorizează alegerile

  • 30 Decembrie 2018 15:16
Replica Promo-LEX pentru PDM: Insinuări total deplasate la adresa observatorilor care monitorizează alegerile

Asociația Promo-LEX, care monitorizează campania electorală, califică drept nefondate învinuirile Partidului Democrat din Moldova în adresa Misiunii de observare Promo-LEX din 28 decembrie 2018 privind conținutul metodologiei de activitate și a concluziilor Misiunii de Observare expuse în Raportul nr. 1 de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Anterior, Partidul Democrat a denunțat constatările raportului care arată încălcări ale formațiunii în perioada electorală, declarând că nu au folosit resurse administrative și a afirmat că raportul Promo-LEX ar fi unul care nu are la bază o metodologie de lucru și care ar avea nevoie de mai multă obiectivitate.

Plomo-LEX califică ca fiind total deplasată insinuarea precum că informațiile din raport sunt o “înșiruire de gânduri personale ale unui grup de observatori, redate, probabil, prin prisma opțiunilor politice proprii”.

Promo-LEX subliniază că la baza activității Misiunii se află o Metodologie elaborată în baza standardelor internaționale în domeniu și care este aplicată uniform pentru observarea alegerilor din Moldova încă din anul 2009.

Mecanismele și instrumentele metodologice sunt aplicate uniform față de toți actorii procesului electoral, inclusiv cei care urmăresc scop politic, de a acumula scor electoral prin orice metode.

Amintim că în primul său raport de monitorizare electorală Promo LEX a constatat că Partidul Democrat a utilizat resursele administrative pentru a-și face campanie electorală, referindu-se la majorarea salariilor și pensiilor. Același raport constata că și Partidul Socialiștilor ar fi făcut uz de resurse administrative.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău