Repertoriul Teatrulul „Mihai Eminescu” pentru 5 – 11 decembrie

  • 05 Decembrie 2016 07:20
Repertoriul Teatrulul „Mihai Eminescu” pentru 5 – 11 decembrie

Legendara „Casă Mare” de Ion Druță revine joi, 8 decembrie, ora 18.00, pentru a treia oară pe scena Naționalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova.

Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru și profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, și o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu ratați spectacolul!

Primele rânduri din stal sunt rezervate protagoniștilor montărilor anterioare precum și spectatorilor de odinioară.

Spectacolul The Lucky Strike, după piesa Jerry și Tom a dramaturgului american Rick Cleveland, regizat de Vitalie Drucec și îi are în distribuție pe Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă, poate fi urmărită vineri, 9 decembrie și sâmbătă, la ora 18.00.

Un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acțiune sau, mai pe scurt, a-i face de petrecanie.Între bancuri -doar-doar o trece timpul - se deapănă amintiri evocând șeful care le este ca un tată, mentor adulat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău