Repatrierea cetățenilor în baza listelor realizate de misiunile diplomatice și oficiile consulare NU mai este valabilă, atenționează MAEIE

  • 26 Mai 2020 19:33
Repatrierea cetățenilor în baza listelor realizate de misiunile diplomatice și oficiile consulare NU mai este valabilă, atenționează MAEIE

Procedura de repatriere a cetățenilor aplicată pe perioada stării de urgență, în baza listelor de repatriere întocmite de Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale Republicii Moldova peste hotare și coordonată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), nu mai este valabilă.

Astfel, MAEIE amintește că suspendarea curselor aeriene regulate de pasageri se menține pînă la 30 iunie, potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În această perioadă, la solicitarea operatorilor aerieni și în conformitate cu prevederile Reglementărilor Aeronautice Civile (RAC-AZ), autorizarea zborurilor neregulate și a curselor charter ocazionale, sunt emise de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.

„În scopul prevenirii răspândirii informațiilor eronate și a escrocheriilor din mediul online, recomandăm cetățenilor să verifice pe site-ul www.caa.md dacă cursa respectivă a fost autorizată. Totodată, Pentru mai multe detalii privind cursele charter aprobate pentru perioada 29 mai – 16 iunie, recomandăm solicitarea informației de la companiile aeriene care vor opera zborurile; „Air Moldova” S.R.L și „Fly One” S.R.L”, se arată în comunicatul ministerului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău