Repatriații aflați în dificultate vor putea fi cazați la un serviciu-plasament

  • 17 Septembrie 2015 16:19
Repatriații aflați în dificultate vor putea fi cazați la un serviciu-plasament

Cetățenii Republicii Moldova care au fost repatriați cu statut de migrant aflat în dificultate vor putea beneficia de asistență socială și consiliere psihologică în cadrul unui Serviciu-plasament de urgență.

Serviciul a fost inaugurat în cadrul Azilului republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău. Aici migranții vor găsi adăpost pentru o perioadă de până la jumătate de an, transmite IPN cu referire la un comunicat al MMPSF.

Serviciul-plasament este unul pilot și este subordonat Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Scopul acestuia este de a le asigura migranților protecție socială în regim de urgență, de a le oferi asistență specializată pentru depășirea dificultăților și de asigura incluziune socială. Centrul de plasament are capacitatea de a găzdui concomitent 10 persoane, care au atins vârsta de 18 ani.

Beneficiarii centrului vor fi și cetățenii din Republica Moldova aflați în situație de criză și au nevoie de incluziune socială sau familială. Pe lângă asistența socială, aceștia vor beneficia și de plasament, alimentație, servicii de sănătate, asistență igienico-sanitară, asistență juridică, consiliere psihologică, asistență în vederea documentării beneficiarului și agrement.

Serviciul-plasament a fost creat cu susținerea financiară a Agenției Cehe pentru Dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău