Reparațiile din școli și grădinițe trebuie să se încheie până pe 25 septembrie

  • 01 Iulie 2019 13:11
Reparațiile din școli și grădinițe trebuie să se încheie până pe 25 septembrie

În acest an, sunt planificate lucrări de reparație în 252 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău, care urmează să se încheie până pe 25 septembrie.

Bugetul reparațiilor este de 66,6 milioane de lei. Informațiile au fost prezentate de către șeful adjunct al Direcției educație, tineret și sport, Valeriu Mîrza, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Valeriu Mîrza a menționat că în ultimii ani alocațiile pentru dezvoltarea infrastructurii și a bazei tehnico-materiale a instituțiilor de învățământ este în creștere. De asemenea, pe parcursul anului se identifică bani pentru soluționarea problemelor de excepție, cum ar fi în cazul unor calamități etc.

Pentru anul acesta este planificată deschiderea a 14 grupe noi, cu o capacitate de peste 400 de locuri. Grupele vor fi deschise în cadrul instituțiilor de educație timpurie existente.

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat să fie afișate informațiile despre lucrările care au loc, perioada de executare și bugetul, astfel ca părinții să le cunoască. La sfârșitul lunii august, va fi creată o comisie mixtă care va inspecta calitatea lucrărilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău