Rep. Moldova va cotiza peste 62 milioane de lei către organizațiile internaționale la care este parte

  • 13 Ianuarie 09:25
Rep. Moldova va cotiza peste 62 milioane de lei către organizațiile internaționale la care este parte

În anul 2022, Republica Moldova urmează să achite cote de membru față de 69 de organizații internaționale și regionale. În acest sens, din bugetul de stat se alocă 62,4 milioane de lei, transmite IPN.

Din lista organizațiilor internaționale și regionale cărora Republica Moldova urmează să achite cotele de membru din bugetul de stat fac parte cinci organizații parlamentare, 57 de instituții internaționale și șapte structuri ale Comunității Statelor Independente (CSI). Pentru organizațiile internaționale parlamentare se vor aloca cca 6 milioane de lei, pentru instituțiile internaționale – 50,7 milioane de lei, iar pentru organizațiile CSI –  5,6 milioane de lei.

„Onorarea angajamentelor financiare față de organismele internaționale și regionale la care Republica Moldova este parte este un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe și a imaginii pozitive a țării ca partener credibil, precum și în valorificarea potențialului de membru în cadrul structurilor internaționale”, precizează Ministerul Finanțelor într-un comunicat de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Mon
13
Tue
15
Wed
17
Thu
17
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău