Renunțarea la schimbarea orei de vară și plasticul de unică folosință - în prim plan pe agenda Parlamentului European

  • 25 Martie 2019 09:11
Renunțarea la schimbarea orei de vară și plasticul de unică folosință - în prim plan pe agenda Parlamentului European

Renunțarea la schimbarea orei de vară începând cu 2021, noi reguli privind protecția drepturilor de autor în mediul online sau interzicerea produselor din plastic de unică folosință sunt printre propunerile legislative care vor fi supuse la vot în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European din această săptămână.

Conform proiectului de rezoluție, țările europene care decid să mențină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Pe de altă parte, țările care preferă să rămână la ora standard sau de iarnă își vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021. 

Miercuri, eurodeputații vor da un ultim vot pentru interzicerea din 2021 a produselor din plastic de unică folosință precum farfurii, tacâmuri și paie. 

Reglementările, asupra cărora există deja un acord informal cu Consiliul UE, prevăd un obiectiv minim de colectare de 90% pentru sticle de plastic cel târziu în 2029. În plus, 25% dintre sticlele de plastic trebuie fabricate din material reciclat până în 2025, procent care urmează să crească până la 30% în 2030.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău