Renault și Nissan vor testa în Tel Aviv senzorii necesari conducerii autonome

  • 10 Iunie 2019 19:12
Renault și Nissan vor testa în Tel Aviv senzorii necesari conducerii autonome

Producătorii auto Renault și Nissan au inaugurat luni un laborator comun de inovare în Tel Aviv, facilitând astfel colaborarea alianței lor cu start-upurile israeliene, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Costurile legate de acest laborator nu au fost date publicității.

Noua unitate, realizată în parteneriat cu Autoritatea de inovare a Guvernului israelian, se concentrează pe senzorii necesari conducerii autonome și pe securitate cibernetică.

Aici sunt testate și se lucrează la peste zece proiecte cu start-upurile israeliene, inclusiv Argus, Apollo Power și IRP Systems.

Oficialii alianței Renault-Nissan prezenți la inaugurarea din Israel au dezmințit informațiile privind relațiile tensionate dintre cei doi producători auto.

"Astăzi este un foarte bun exemplu al realizărilor noastre comune. Speculațiile vor apărea tot timpul dar la nivelul echipelor vedem o colaborare strânsă pentru dezvoltarea noilor tehnologii", a afirmat Gaspar Gascon Abellan, vicepreședintele alianței, responsabil de departamentul de inginerie.

Laboratorul inaugurat luni de Nissan și Renault permite start-upurilor să-și testeze pe vehicule tehnologiile.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi are laboratoare similare în Silicon Valley (SUA) și în Shanghai (China).

Renault și Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan a fost extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău