Renault scoate la vânzare mașini ultra low cost

  • 09 Decembrie 2014 10:57
Renault scoate la vânzare mașini ultra low cost

La zece ani după lansarea Logan, grupul auto francez Renault studiază posibilitatea comercializării a patru noi vehicule 'ultra low cost' cu prețuri începând de la 3.500 de euro, informează Agerpres.

Potrivit publicației menționate, cele patru modele studiate de Renault sunt două berline, un SUV și o mașină cu șapte locuri, însă unele din aceste proiecte au nevoie de aprobarea directorului general Carlos Ghosn. În prima fază comercializarea noilor modele va fi centrată pe piețele emergente, în special India, unde un prim model, produs la uzina de la Chennai, ar urma să coste aproximativ 250.000 de rupi, adică puțin sub 3.500 de euro. Ulterior, conducerea grupului ar urma să decidă la începutul lui 2015 dacă noua gamă va fi lansată și pe piața din Europa, caz în care producția va fi atribuită uzinei de la Tanger (Maroc).

Noile modele, care ar urma să se adauge vehiculelor din gama 'Entry' (vândute sub marca Dacia în Europa), ar urma să fie dezvoltate pe noua platformă comună cu Nissan, botezată CMFA, care va servi drept bază pentru toate vehiculele cu o lungime mai mică de patru metri produse de cei doi constructori.

Marca de vehicule low cost Dacia înregistrează vânzări solide în Europa și susține constant vânzările grupului Renault pe o piață auto europeană cu evoluții modeste.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău