Renato Usatîi vrea să fie din nou primar la Bălți (ZdG)

  • 17 Septembrie 2019 16:08
Renato Usatîi vrea să fie din nou primar la Bălți (ZdG)

Renato Usatîi vrea să revină în fotoliul de primar al municipiului Bălți. Împreună cu echipa Partidului Nostru, acesta a depus documentele de înregistrare în cursa electorală la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Bălți, informează Ziarul de Gardă.

„După câteva vizite în Bălți oamenii s-au apropiat de mine și mi-au scris pe rețelele de socializare să mă întorc la funcția de primar al orașului Bălți. De aceea, astăzi sunt candidatul la funcția de primar nu pentru că așa vrea Partidul Nostru. Eu mă voi lupta pentru fotoliul de primar pentru că asta vor bălțenii”, a declarat Usatîi, potrivit sursei citate

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost anunțat în căutare de autoritățile din R. Moldova din octombrie 2016. Acesta este acuzat că l-ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunțov, de pachetul majoritar, deținut la Universalbank din Chișinău.

După o absență din țară de aproape doi ani, la 15 iunie, după schimbarea guvernării, Usatîi anunță că întoarcerea sa acasă și imediat ce a traversat vama Sculeni, Usatîi a fost reținut și escortat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). După câteva ore de audieri, Usatîi a fost pus în libertate de către procurori, care au renunțat la aplicarea unui mandat de arestare pe numele său, pe motiv că „temeiurile care au servit la aplicarea mandatului de arest au decăzut”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău