Renato Usatîi susține că Igor Dodon ar fi cheltuit 11 milioane de euro pentru campania prezidențială

  • 12 Noiembrie 2020 09:13
Renato Usatîi susține că Igor Dodon ar fi cheltuit 11 milioane de euro pentru campania prezidențială

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, aduce acuzații grave președintelui țării Igor Dodon. Primarul de Bălți și fost candidat la alegerile prezidențiale, susține că deține mai multe informații și documente recepționate din Federația Rusă, care confirmă faptul că președintele ar fi raportat cheltuieli de 11 milioane de euro în ultimele cinci luni ale anului curent, notează IPN.

„În mâinile mele am niște documente pe care le-am obținut astăzi (11 noiembrie) din Federația Rusă prin care se demonstrează un fel de audit – analiză la cheltuielile lui Igor Dodon care au fost prezentate în Federația Rusă. În total, este vorba despre o sumă de 11 milioane euro. Este vorba despre campania electorala, trei luni de zile, turul întâi și turul doi. Este vorba despre cinci luni, nu doar despre perioada alegerilor”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul de televiziune Jurnal. TV.

Potrivit datelor prezentat de către liderul Partidului Nostru, între cifra cheltuielilor indicate de către candidatul Igor Dodon în rapoartele depuse la CEC și cele pe care le deține el, există o discrepanță enormă.

În informațiile prezentate de către Renato Usatîi se regăsesc cheltuieli logistice pentru 32 de persoane: avion, hotel ș.a.m.d. „Exact despre 32 de persoane s-a vorbit că au venit din Federația Rusă. Pentru cazarea lor, hrană, logistică și transportarea în Moldova au fost cheltuite 64 de mii de euro”.

În aceleași date prezentate, primarul de Bălți susține că în decursul ultimelor cinci luni, în contextul alegerilor prezidențiale, au fost efectuate următoarele plăți: pentru staff-ul lui Igor Dodon – 560 de mii de euro; proiecte online – 1 250.000 de euro; pentru propagandă „așa și este scris” – 1 200.000 de euro; organizațiile de tineret, în total 850.000 de euro.

În același timp, liderul PN susține că pentru transportul unor persoane au fost alocate 190.000 de euro. „Banii respectivi sunt alocați pentru transport, pentru ceea ce se va întâmpla în noaptea de duminică spre luni. Ei pregătesc proiectul pe care l-au numit „maidan Moldova” – aducerea unor titușki din Ucraina pentru organizarea unor acțiuni de protest în urma numărării voturilor. Organizarea transportului spre Moldova, închirierea autobuzelor ș.a.m.d”, a adăugat Renato Usatîi.

Mai mult decât atât, Serviciul de Informații și Securitate ar fi fost informat despre aceste acțiuni.

Renato Usatîi a refuzat să facă publice documentele pe care le deține pentru a nu avea de suferit unele persoane. „Moscova a explodat astăzi după ce am declarat că am unele acte”.

De asemenea, întrebat dacă deține probe care pot fi puse la dispoziția procurorilor, Reanto Usatîi afirmă că setul de documente trebuie să-l pregătească procurorii.

Igor Dodon nu a răspuns, deocamdată, acestor acuzații. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău