Renato Usatîi spune că deține „secretele” raportului Kroll 2, dar că nu știe exact cine i-a oferit aceste informații

  • 12 Iulie 2019 17:01
Renato Usatîi spune că deține „secretele” raportului Kroll 2, dar că nu știe exact cine i-a oferit aceste informații

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, susține că deține partea a 2 și a 3 a raportului Kroll2, cu detalii despre frauda din sistemul bancar moldovenesc. Fostul primar al orașului Bălți, susține că nu știe exact cine i-a oferit aceste informații.

Aceste informații le-am primit în prima noapte când m-am întors în țară. M-am întâlnit cu simpatizanți, prieteni. Oamenii îmi aduceau informații pe stick-uri și le-am pus pe toate în buzunar(…) Cineva mi-a spus că pe acele carduri de memorie este și raportul Kroll 2”.

Renato Usatîi susține că în acest raport complet figurează numele lui Vlad Plahotniuc, Vlad Filat, Ilan Șor, Serghei Iaralov, care ar fi implicați în  furtul miliardului. De asemenea, Renato Usatîi spune că a transmis astăzi aceste acte către Comisia parlamentară pentru investigarea fraudei bancare.

Renato Usatâi s-a aflat la Moscova din 2016 până iunie 2019. La Chișinău, pe numele său, era emis un mandat de arest, fiind acuzat de procurorii de la Chișinău că l-ar fi deposedat pe bancherul rus Gherman Gorbunțov de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank, și ar fi comandat asasinarea lui.

Renato Usatâi a anunțat că se întoarce în Republica Moldova, după ce Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău