Renato Usatîi: Ion Ceban se va alătura unui partid de centru-dreapta

  • 29 Aprilie 2021 08:51
Renato Usatîi: Ion Ceban se va alătura unui partid de centru-dreapta

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, anticipează că în scurt timp, primarul de Chișinău, Ion Ceban, se va alătura unui partid de centru-dreapta din Republica Moldova și va participa la alegerile parlamentare anticipate. Usatîi a evitat să spună despre ce partid este vorba, însă a menționat că Ceban se va disocia complet de formațiunea condusă de Igor Dodon, notează IPN.

Deși, oficial, nu este parte a PSRM, primarul de Chișinău, Ion Ceban i-a făcut campanie lui Igor Dodon la prezidențiale și s-a remarcat în repetate rânduri la ședințele PSRM. În scurt timp, potrivit liderului Partidului Nostru, Ion Ceban, se va distanța complet de Partidul Socialiștilor și se va alătura unei formațiuni politice deja existente în Republica Moldova.

„Vă asigur că în două săptămâni Ion Ceban va declara că merge în fruntea unui partid la alegerile parlamentare anticipate, va fi un partid de centru-dreapta. Va fi un partid deja înregistrat, pentru că acum nu mai ai timp să-ți creezi partid, dacă participi la alegeri”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Potrivit lui Usatîi, în Republica Moldova s-ar fi creat mai multe partide menite să disipeze electoratul formațiunilor mari de pe scena politică. Iar partidul politic „Ai Noștri”, ar fi fost creat intenționat pentru a rupe voturile Partidului Nostru.

„Ion Chicu e cu partid separat. Mariana Durleșteanu, din toate declarațiile din ultima perioadă, este clar că va merge într-un partid existent sau va apărea în fruntea unei formațiuni. Dodon a început să pregătească spoileri, Partidul „Ai Noștri” este gândit pentru a ne fura din electorat, pentru că inițialele tot sunt PN, ca oamenii să confunde cele două partide” a spus Renato Usatîi.

Potrivit decretului semnat de președintele Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate urmează să fie organizate la data de 11 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău