Renato Usatîi intenționează să meargă la SCOTLAND YARD

  • 20 Decembrie 2016 16:50
Renato Usatîi intenționează să meargă la SCOTLAND YARD

Liderul "Partidului Nostru" (PN), primarul de Bălți, Renato Usatîi, planifică să meargă la Londra pentru a se prezenta la Scotland Yard.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă prin skype la INFOTAG, Usatîi, care se află la Moscova, a spus că este gata să se prezinte în fața justiției din orice țară a Uniunii Europene, numai nu în Moldova.

Potrivit lui, fabricarea dosarelor penale împotriva oponenților și foștilor parteneri este o tehnologie realizată de regimul de la guvernare.

El a subliniat că Gorbunțov (asupra căruia a fost făcută o tentativă de omor în 2012, la Londra - "I.") a fost adus în Moldova încă în anul 2008 de un partener apropiat al lui Plahotniuc - Iaralov.

"Gorbunțov, care a furat din Rusia milioane de dolari, le-a arătat lor aceste scheme de delapidare a banilor din bănci. Atunci, pentru probă, au încercat "Universalbank". Și Filat, și Șor sunt ucenici ai lui Gorbunțov. Însă atâta timp cât se afla în Moldova, pe numele lui nu a fost deschis nici un dosar penal. Iar după ce a plecat, a fost acuzat și de spălare de bani, și de furt din bancă", a spus Usatîi, care a menționat că el colaborează activ cu organele de anchetă din România și din Marea Britanie.

El a spus că este dat în căutare internațională în țările CSI.

El a explicat că în timpul apropiat va merge într-o țară a UE, să facă un film despre aceasta, pe care îl va plasa pe internet.

"Să se convingă toți că eu nu mă ascund și am un spațiu relativ liber pentru circulație. Însă din cauza acestor dosare penale, sunt nevoit să am grijă de propria siguranță. Sunt convins însă că, de exemplu, în România nu vor îndrăzni să se prezinte reprezentanții lui Plahotniuc - Constantin Botnari și Radu Cijicenco - care au încercat să mă implice în dosarul Gorbunțov și să obțină de la Proca, aflat în închisoare, depoziții împotriva mea", a spus Renato Usatîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău