Renato Usatîi: Igor Dodon va prelungi starea de urgență cu o lună pentru a amâna data alegerilor

  • 02 Aprilie 2021 08:14
Renato Usatîi: Igor Dodon va prelungi starea de urgență cu o lună pentru a amâna data alegerilor

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi are o retorică similară opoziției din Parlament și spune că starea de urgență ar fi fost instituită pentru a amâna dizolvarea Parlamentului. Aceasta pentru că, potrivit Constituției, pe perioada stării de urgență, Legislativul este menținut funcțional. Mai mult, potrivit lui Usatîi, Igor Dodon ar intenționa prelungirea stării de urgență prin vot în Parlament, pentru amânarea cu încă o lună a scrutinului parlamentar anticipat, notează IPN.

Potrivit lui Usatîi, instituirea stării de urgență nu ar fi fost dictată de numărul mare de decese și persoane infectate, ci de dorința socialiștilor de a amâna alegerile parlamentare anticipate. Potrivit lui Usatîi, Igor Dodon ar fi conștient că magistrații Curții Constituționale vor constata circumstanțele dizolvării Legislativului.

„Dacă Curtea Constituțională decide dizolvarea Parlamentului, alegerile pot avea loc nu mai târziu de 90 de zile de la data semnării decretului de dizolvare. Din acest motiv a fost introdusă această stare de urgență de 60 de zile, astfel încât alegerile să fie organizate în lunile septembrie-octombrie. Ca scenariu de rezervă mai au posibilitatea prelungirii cu o lună a stării de urgență”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Mai mult, potrivit lui Usatîi, Igor Dodon ar fi cel care conduce, de facto, Guvernul în demisie, afirmând că o ședință a Guvernului a avut loc chiar la sediul PSRM.

„Dodon organizează ședința Guvernului în sediul PSRM. Credeam că s-a încurcat ceva, poate s-au întâlnit la un ceai, la o cafea. Dar nu, a fost organizată ședința Guvernului pentru a discuta introducerea stării de urgență. Ședința a fost condusă de Dodon. Toți care au mai rămas la Guvern, miniștri, secretari de stat sunt ai socialiștilor. Ședința Guvernului a avut loc luni seara, la 19.00, la sediul PSRM”, a mai spus Renato Usatîi.

Renato Usatîi spune că după ridicarea stării de urgență, formațiunea sa va organiza proteste de amploare față de gestionarea dezastruoasă a crizei sanitare din țară. Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, pe perioada stării de urgență sunt interzise mitingurile și acțiunile în masă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău