Renato Usatîi: Cetățenii R. Moldova din Rusia sunt intimidați pentru a-l vota pe Dodon

  • 07 Noiembrie 2020 18:30
Renato Usatîi: Cetățenii R. Moldova din Rusia sunt intimidați pentru a-l vota pe Dodon

Cetățenii Republicii Moldova din Federația Rusă sunt intimidați să-l voteze pe Igor Dodon în turul II al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020. Declarații în acest sens au fost făcute ieri, 6 noiembrie, de Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, care a obținut aproape 17% de voturi în primul tur de scrutin, scrie infoprut.ro.

„Acum mii de cetățeni din Federația Rusă sunt umiliți. Se lucrează cu ei foarte dur, cu implicarea unor  interlopi și a unor reprezentanți ai structurilor de forță. Aceștia sperie oamenii spunându-le că dacă nu vor ieși la vot duminică și nu îl vor vota pe Dodon, atunci vor fi deportați”, a declarat Renato Usatîi, potrivit sursei citate.

El a venit și cu un mesaj către oamenii care sunt nevoiți să suporte aceste intimidări. „Stimați cetățeni, puteți fi forțați și intimidați să veniți la secțiile de vot, dar nu sunteți obligați să votați acest „kuliok”, deoarece în cabina de vot veți fi doar dvs. (…) Cetățenii trebuie să iasă la vot, dar înainte de aceasta să se gândească care este scopul lor, să stea mai departe și să accepte ca președinte al țării să fie numit „kuliok” sau să facem o schimbare (…) Astăzi, eu nu pot să mai permit ca un „kuliok” care deja e boțit să conducă încă patru ani Republica Moldova”, a adăugat liderul Partidului Nostru.

De asemenea, Renato Usatîi le-a cerut alegătorilor săi să se documenteze cu privire la metodele de fraudare a alegerilor puse la punct de Igor Dodon.

De asemenea, actualul președinte în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, în cadrul emisiunii sale online de ieri, că va veni cu o nouă amnistie migrațională, pentru cetățenii R. Moldova din Federația Rusă, „dar eu consider că în primul rând trebuie să beneficieze de ea cei care au ștampila „Votat” în buletin”. 

Igor Dodon nu a răspuns acuzaților lui Renato Usatîi. 

Amintim că pe 1 noiembrie în R. Moldova s-a desfășurat primul tur al alegerilor prezidențiale. Astfel, în urma rezultatelor obținute, candidatul pro-european Maia Sandu și actualul președinte rusofil Igor Dodon se vor duela în al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 15 noiembrie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău